Business Internaţional

Fed este aşteptată să menţină neschimbată rata dobânzilor

Fed este aşteptată să menţină neschimbată rata...

Autor: Anca Olteanu

26.07.2017, 16:40 88

Banca Centrală a Statelor Unite va publica, miercuri, decizia în urma şedinţei care s-a desfăşurat timp de două zile. Economiştii se aşteaptă va rata de împrumut a Fed să rămână în ţinta de 1-1,25%.

Fed a majorat rata dobânzilor de două ori, anul acesta, inclusiv în ultima şedinţă de politică monetară, care a avut loc în iunie. Luna trecută, Comitetul Federal pentru Pieţe Deschise (FOMC), un organism din cadrul sistemului bancar central din SUA, a decis creşterea ţintei dobânzii fondurilor federale cu 0,25 puncte procentuale, de la intervalul 0,75%-1,00% la 1,00-1,25%.

În martie, Comitetul Federal pentru Pieţe Deschise (FOMC) a decis creşterea ţintei dobânzii fondurilor federale cu 0,25 puncte procentuale, de la intervalul 0,5%-0,75% la 0,75%-1,00%.

În ultima vreme, Fed a dat semnale potrivit cărora îţi va reduce emisiunile de bonduri necesare echilibrării bugetului, ca un semnal de încredere în evoluţia pozitivă a economiei eamericane.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24