Business Internaţional

Fiat şi Chrysler iau în calcul o posibilă fuziune

Autor: Traian Terzianm

06.02.2011, 23:35 21

Grupul italian Fiat şi compania americană Chrysler ar puteafuziona, urmând ca sediul să fie plasat în SUA sub conducereaactualului CEO al celor două companii Sergio Marchionne, scrie TheWall Street Journal.

Fiat deţine în prezent 25% din acţiunile Chrysler şi areposibilitatea de a deveni acţionar majoritar, lucru care ar puteaavea loc până la finalul acestui an. "Vom putea vorbi de o singurăcompanie după ce Chrysler îşi plăteşte împrumuturile faţă deguvern, ceea ce intenţionăm să se întâmple în 2011", a declaratSergio Marchionne. Fuziunea celor doi producători de maşini ar duceparteneriatul mai departe decât l-a conturat Marchionne în momentulîn care Fiat a preluat controlul operaţiunilor Chrysler, companiecare a intrat în faliment controlat de stat în 2009. Cele douăcompanii colaborează deja în vânzarea şi producerea deautomobile.

Împreună, cele două companii ar trebui să vândă peste şasemilioane de maşini pe an până în 2014, mai mult de dublu faţă devânzările din 2010. Chrysler a raportat o pierdere anuală de 652 demiloane de dolari anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO