Business Internaţional

Fintech-ul britanic Revolut, unul dintre cei mai mari unicorni europeni, cu o valoare estimată la 4,5 miliarde de euro, a depăşit cu 50% nivelurile pre-pandemie

Fintech-ul britanic Revolut, unul dintre cei mai mari...

Autor: Eduard Ivanovici

08.12.2020, 17:30 3263

Revolut a reuşit să treacă peste şocurile generate de pandemie, înregistrând o serie de rezultate pozitive în luna noiembrie, notează CNBC.

Nik Storonsky, CEO-ul şi cofondatorul Revolut, a declarat că veniturile firmei au scăzut cu 40% la începutul pandemiei, însă afacerile s-au îmbunătăţit semnificativ în ultimele luni.

„În prezent suntem cu 50% peste veniturile raportate înainte de COVID. De asemenea, s-a îmbunătăţit între timp şi marja brută a companiei”, spune Storonsky.

Ultimul raport al fintech-ului britanic, publicat în august, arată că pierderile s-au triplat în 2019 şi au ajuns la 106,5 milioane de lire, în ciuda unei creşteri de 180% în ceea ce priveşte veniturile. Însă numărul de utilizatori a crescut de trei ori anul trecut şi a depăşit pragul de 10 milioane.

Luna trecută, Libra Internet Bank a semnat un contract de parteneriat cu Revolut prin care pune la dispoziţie IBAN-uri în lei celor peste un milion de utilizatori ai companiei.

Revolut este unul dintre cei mai mari unicorni europeni din fintech, cu o evaluare de 5,5 miliarde de dolari, obţinută în urmă unei runde de finanţare de 580 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO