Business Internaţional

Fiscul american vânează milionarii, într-o campanie de majorare a veniturilor

Fiscul american vânează milionarii, într-o campanie de majorare a veniturilor

Autor: Anca Dumitrescu

03.04.2011, 14:11 22

Fiscul american a lansat anul trecut o campaniede verificare a milionarilor, în special a celor cu averi de peste10 milioane de dolari, numărul controalelor de audit la care a fostsupusă această categorie crescând cu 73%, potrivit datelor IRS(Internal Revenue Service), relatează CNN Money.

Pe ansamblu, numărul verificărilor efectuate deFisc au crescut anul trecut cu 18%, scrie MediafaxBusiness.

"Întotdeauna a existat percepţia la nivel publiccă bogaţii scapă nepedepsiţi, în timp ce săracii plătesc facturile.Din punct de vedere istoric este adevărat că este mai probabil cacei cu venituri mai mici să fie verificaţi, decât cei cu venituriridicate. Acum însă, atenţia este îndreptată spre contribuabilii cuvenituri mari", a declarat Thomas Cooke, profesor de contabilitateşi legislaţie corporatistă la UniversitateaGeorgetown.

Anul trecut au fost verificaţi mai atent şiamericanii cu venituri de 5-10 milioane dedolari.

IRS a controlat declaraţiile a aproape 12% dinamericanii cu astfel de averi, ceea ce marchează o creştere de 54%faţă de anul precedent.

În cazul americanilor cu venituri de peste unmilion de dolari, controalele de audit au urcat anul trecut cu15%.

Controalele la care au fost supuşi milionarii aurolul să majoreze veniturile încasate de fisc şi să îmbunătăţeascăimaginea IRS în rândul contribuabililor, care cred că instituţiafavorizează bogaţii, a spus Cooke.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO