Business Internaţional

Fitch confirmă ratingul grupului Societe Generale

Fitch confirmă ratingul grupului Societe Generale

Autor: Marius Oncu

20.06.2011, 17:49 204

Agenţia de evaluare financiară Fitch a confirmat, luni, ratingulgrupului financiar francez Societe Generale, prezent în Româniaprin BRD, reflectând rezultatele bune ale francizei de retailbanking şi diviziei de investment banking, dar şi concentrareariscului în ţări din Uniunea Europeană.

Calificativul pentru credite pe termen lung a fost confirmat la"A+", iar cel pentru împrumuturi pe perioadă scurtă la "F1+",potrivit unui comunicat al Fitch. Ratingul individual al SocieteGenerale a fost confirmat la "B/C" şi cel de suport la "A".

Fitch notează şi dependenţa ridicată a grupului de pieţele decapital, aproximativ jumătate din profitul operaţional fiindgenerat de divizia de investment banking (CIB), situaţie ce poateconduce la volatilitatea profitului. Volatilitatea ar putea fiaccentuată de ambiţiile grupului pentru dezvoltarea CIB şi adiviziei de retail bancar în Europa Centrală şi de Est, respectivRusia.

Performanţele băncii sunt în prezent afectate de riscul ridicatde credit al operaţiunilor de retail bancar, mai ales în Grecia şiRomânia. Totuşi, profitabilitatea operaţională a Societe Generaleeste peste cea a băncilor axate pe activităţi de retailbanking.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO