Business Internaţional

FMI: Datoriile publice ale tarilor ar putea prelungi criza

20.04.2010, 17:48 23

Tensiunile care duc la cresterea datoriilor publice risca saprelungeasca criza de pe pietele de credit, chiar daca situatiaGreciei este un caz particular ce nu se poate repeta in cazulcelorlalte tari din zona euro, se arata intr-un raport al FonduluiMonetar International (FMI), citat de LesEchos.

Sistemul financiar a progresat, pe linia unei recuperari fragilea economiei mondiale, dar nervozitatea adusa investitorilor decresterea datoriilor publice risca sa readuca in prim-plan problemalegata de eforturile depuse pana in prezent cu privire lastabilitate, se mai arata in raport.

"Riscurile suverane ale tarilor dezvoltate risca sa compromitastabilitatea si sa prelungeasca criza de pe pietele de credit",conform FMI.

Exista riscul ca investitorii sa ceara randamente tot mai maripentru a cumpara aceasta datorie publica, ceea ce ar putea duce lascumpirea creditelor atat pentru sectorul public cat si pentru celprivat.

Conform oficialilor Fondului, tarile dezvoltate trebuie saactioneze cat mai rapid pentru realizarea de programe prin care saconsolideze finantele publice pe termen mediu, avand sustinereapopulatiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO