Business Internaţional

FMI nu întrevede o nouă recesiune, dar riscurile cresc

FMI nu întrevede o nouă recesiune, dar riscurile cresc

John Lipsky. Foto AFP

Autor: Catalina Apostoiu

29.08.2011, 00:00 123

Fondul Monetar Internaţional nu prevede o nouă recesiune la nivel mondial în prognoza economică pe care o va publica luna viitoare, dar riscurile unui nou declin economic au crescut, a declarat John Lipsky, prim director general adjunct al FMI, potrivit Reuters.

"Nu va exista o a doua recesiune, însă nu există nicio îndoială că riscurile sunt în creştere având în vedere numeroasele date economice slabe din ultimele luni", a adăugat Lipsky. Lipsky a declarat că riscurile în ceea ce priveşte economia mondială reflectă o lipsă de încredere în capacitatea strategilor de a ţine sub control datoriile.

Oficialul a îndemnat atât Statele Unite, cât şi Europa să dezvolte proiecte fiscale credibile pe termen mediu pentru a întări încrederea în capacitatea lor de a reduce nivelurile datoriei. Prognoza economică a FMI, actualizată ultima dată în luna iunie, indică o creştere economică globală de 4,3% în acest an şi 4,5% în 2012. În 2010, economia mondială a avansat cu 5,1%, după o scădere de 0,5% în anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO