Business Internaţional

FMI şi UE amână testele de stres ale băncilor din Grecia

FMI şi UE amână testele de stres ale băncilor din Grecia

Autor: Adrian Voicu

20.09.2010, 12:07 21

Un test de stres care ar trebui să analizeze viabilitateasistemului bancar din Grecia a fost amânat pentru a da timpautorităţilor să se pregătească, informează Financial Times.

Conform publicaţiei, Fondul Monetar Internaţional (FMI), ComisiaEuropeană (CE) şi Banca Centrală Europeană (BCE) au convenit cubanca centrală a Greciei să amâne testele de solvenţă a băncilor cuo lună, până la sfârşitul lui octombrie.

În luna mai, cele trei instituţii au pregăti pentru Grecia unpachet de salvare în valoare de 110 miliarde euro, guvernul de laAtena angajându-se să ia măsuri de austeritate în vederea scăderiideficitului bugetar.

Financial Times menţionează că o astfel de amânare a testelor destres va permite instituţiilor să ia în considerare rezultatelebăncilor pentru primele trei trimestre ale anului.

Uniunea Europeană a desfăşurat teste de stres pentru cele maimari 91 de banci din Uniunea Europeana, în iulie, majoritatea fiindconsiderate capabile să treacă peste noi crize economice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO