Business Internaţional

Fondul Julius Baer si-a majorat participatia la OTP

17.09.2007, 17:00 21

Julius Baer Investment Management si-a majorat participatia detinuta la OTP Bank la peste 10%, iar analistii considera ca firma de investitii va continua sa achizitioneze actiuni, dar nu va lansa o oferta de preluare.
"Nu cred ca este vorba de o incercare de preluare, pur si simplu considera ca pretul actiunilor va creste si, din acest motiv, isi majoreaza participatia", a declarat analistul firmei CIB Peter Dobar.
Julius Baer si-a marit participatia la OTP, cea mai mare banca din Ungaria, la 10,17%, potrivit unui anunt publicat pe pagina de internet a bursei din Budapesta. Potrivit datelor valabile la 30 iunie, Julius Baer detinea o participatie de 5,9% la OTP Bank, care este si cea mai mare banca independenta din Europa Centrala. Intre timp, Parlamentul din Ungaria ar putea aproba, in urmatoarele cateva saptamani, o lege care va ingreuna preluarea unor firme ungare considerate de interes strategic.
Institutia ungara este prezenta si pe piata romaneasca, dupa ce in aprilie 2004 a preluat, pentru 47,5 milioane de dolari, fosta Robank, transformata in OTP Bank Romania. De asemenea, grupul OTP a cumparat, in 2005, Asigurarea Ceccar-Romas, denumita ulterior OTP Garancia Asigurari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels