Business Internaţional

Fonduri private in afacerea Liverpool

23.06.2004, 00:00 5



Magnatul thailandez Paiboon Damrongchaitham va finanta eventuala achizitionare a unei participatii la clubul englez de fotbal Liverpool din fondurile proprii, si nu din bugetul companiei GMM Grammy, a indicat cea mai mare companie de inregistrari din Thailanda.



Damrongchaitham, care ocupa functia de presedinte al GMM Grammy, formeaza un consortiu privat care sa depuna o oferta de cumparare pentru un pachet de 30% din actiunile clubului dupa ce guvernul Thailandei, condus de premierul Thaksin Shinawatra, s-a retras de la negocieri saptamana trecuta.



"Compania ar dori sa clarifice in acest mod ca s-a decis ca oportunitatea de investitie amintita sa fie investitia personala a lui Paiboon Damrongchaitham, GMM Grammy PCL nefiind implicata sub nici o forma", se arata intr-un comunicat al Grammy.



Thaksin, ce va participa la alegerile din luna ianuarie, a hotarat sa renunte la oferta pentru Liverpool dupa ce a fost criticat de politicienii din opozitie ca se foloseste de banii publici pentru a investi intr-o echipa engleza de fotbal.



Pe de alta parte, actiunile GMM Grammy au scazut cu 5,5% in aceasta saptamana, deoarece firmele de brokeraj au pus sub semnul intrebarii modul in care va finanta compania o investitie la Liverpool si au sugerat ca ar putea afecta capacitatea Grammy de a varsa dividende.



Unii analistii au apreciat ca firma nu ar trebui sa se implice in tranzactia de circa cinci miliarde de baht (122 milioane de dolari).



Paiboon detine un pachet de aproximativ 53,2% din actiunile Grammy, care valoreaza aproape 100 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO