Business Internaţional

Fostul vice-preşedinte al BCE, Papademos, stabileşte termenii pentru acceptarea postului de premier

Fostul vice-preşedinte al BCE, Papademos, stabileşte termenii pentru acceptarea postului de premier

Autor: Adrian Voicu

09.11.2011, 23:03 393

După ce miercuri a ieşit la iveală că există posibilitatea ca noul guvern de coaliţie din Grecia să fie condus de preşedintele parlamentului grec, Filippos Petsalnikos, în noaptea aceleiaşi zile o nouă sursă a indicat că noul premier ar putea fi de fapt Lucas Papademos.

Astfel, conform sursei citate de Reuters, fostul vice-preşedinte al BCE stabileşte termenii pentru acceptarea postului de premier.

În vârstă de 64 de ani, Lucas Papademos a fost guvernator al Băncii Greciei, în perioada 1994-2002, post din care a contribuit la aderarea ţării la zona euro, iar ulterior a devenit vicepreşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE), alături de Jean-Claude Trichet, din 2002 şi până în 2010. Profesor de economie, Papademos este creditat a fi un "motor intelectual" al instituţiei de la Frankfurt.

În prezent, susţine la Harvard, în Statele Unite, un curs intitulat "Criza financiară globală: răspunsuri şi provocări".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO