Business Internaţional

Francul elveţian, moneda "neutră" a crizei, din nou pe trend de creştere

Francul elveţian, moneda "neutră" a crizei, din nou pe trend de creştere

Autor: Adrian Voicu

19.08.2011, 11:18 1334

Francul elveţian s-a apreciat astăzi faţă de dolar, euro şi yen, investitorii căutând refugiul în această monedă într-un moment în care majoritatea pieţelor bursiere înregistrează căderi iar economia mondială încetineşte, scrie Bloomberg.

Francul a urcat faţă de cele mai importante 16 monede internaţionale pentru a treia zi consecutiv, în ciuda speculaţiilor privind posibile noi intervenţii ale băncii centrale elveţiene pentru oprirea creşterii.

"Nervozitatea nu a schimbat cu nimic faptul că francul rămâne să fie cerut ca monedă de siguranţă", sunt de părere analiştii Commerzbank AG. "Nu întrevedem nicio scăpare din sentimentul de depresie de pe pieţe. Francul va rămâne sub presiunile aprecierii".

La Londra, moneda elveţiană s-a apreciat cu 0,6% la 78,79 centime pentru un dolar, întârindu-se de asemenea şi faţă de euro cu 0,8% până la 1,12865 franci/euro. Faţă de yen, francul a avansat cu 0,4% la 96,83 de yeni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO