Business Internaţional

Frankfurt al cincilea centru financiar in Europa

16.06.2000, 00:00 46



Frankfurt este al cincilea mare centru financiar din Europa in ceea ce priveste investitiile de capital, in acest oras fiind administrate, la sfarsitul anului 1999, active in valoare de 311 miliarde de dolari, conform unui studiu al companiei de cercetare Thomson Financial, publicat miercuri.

Potrivit studiului, Londra este de departe cel mai mare centru financiar european si in acelasi timp cel mai mare din lume, totalizand investitii de capital in valoare de 2.460,7 miliarde de dolari, la sfarsitul anului trecut. Parisul ocupa locul doi in Europa, cu 458 miliarde de doalri, Zurich/Basel se afla pe locul trei, cu investitii ce se ridica la 413,6 miliarde de dolari iar Amsterdam reprezinta centrul financiar european numarul patru, cu investitii de 326,8 miliarde de dolari.

New York a reiesit a fi al doilea mare centru financiar din intrega lume, in aceasta metropola adminstrandu-se active financiare in valoare de 2.363,3 miliarde de dolari, fiind urmat de Tokio, cu investitii de 2.058,4 miliarde de dolari.

In clasamentul mondial, Frankfurt se afla pe locul 13.

La nivel global, Thomson Financial apreciaza ca investitiile de capital se ridica la suma de 17.500 de miliarde de dolari, la sfarsitul anului 1999. De asemenea, conform studiului Thomson, 54 de procente din totalul investitiilor sunt concentrate in cinci mari centre: Londra, New York, Tokio, Boston si San Francisco.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO