Business Internaţional

Frauda la Chicago Sun-Times?

17.06.2004, 00:00 14

Grupul de publicatii Hollinger International a descoperit o potentiala frauda in distributia celui de al doilea ziar al grupului ca marime, Chicago Sun-Times, relateaza Financial Times.
Compania, care vrea sa vanda titlurile pe care le detine la ziarul Telegraph din Marea Britanie, a anuntat ca o investigatie a scos la iveala ca numarul de ziare Sun-Times distribuite a fost supraestimat ani in sir.
Investigatia a fost facuta ca urmare a unei revizuiri strategice la Hollinger International, declansata de destituirea lui Conrad Black din functia de presedinte si director executiv. Destituirea a avut drept cauza o disputa legata de plati in valoare de 200 de milioane de dolari (110 milioane lire sterline).
Hollinger a dispus o investigatie detaliata la divizia ziarului din Chicago, pe care a condus-o pana in noiembrie anul trecut David Radler, senior director al grupului si aliat al lordului Black. Astfel au fost facute descoperiri ce au dat o noua lovitura companiei, care duce o apriga batalie judiciara cu Conrad Black si alti fosti directori executivi ai companiei. Descoperirea ar putea pune in pericol planurile viitoare ale grupului de a vinde Sun-Times.
Hollinger sustine ca cifrele privind distributia Daily Telegraph si Sunday Telegraph nu au fost supuse "practicilor folosite la Chicago Sun-Times", din care se distribuie zilnic, in medie, un numar de 486.000 exemplare.
Controversa nu va afecta licitatia de vanzare a publicatiei Telegraph.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO