Business Internaţional

"Frica de a lista Facebook la bursă a fost nefondată" - acţiunile reţelei de socializare ating un nou record

"Frica de a lista Facebook la bursă a fost nefondată" -...

Autor: Ştefan Stan

12.09.2013, 10:42 805

Acţiunile Facebook au atins un nou record, crescând cu peste 3%, compania americană securizându-şi poziţia în topul reţelelor de socializare, cu o valoare de 106 miliarde de dolari, scrie Reuters.

Valoarea acţiunilor Facebook a atins miercuri 45,07 dolari, valoare care nu a mai fost întâlnită din mai 2012, când titlurile Facebook au închis cu 45,04 dolari.

Mark Zuckerberg a declarat în cadrul unei conferinţe tehnologice din San Francisco că listarea la bursă a făcut Facebook mai puternică prin punerea companiei în poziţia în care trebuie să ţină cont de toate aspectele mediului de afaceri.

“După ce am trecut prin ceea ce majoritatea oamenilor ar numi – un prim an extrem de turbulent în calitate de companie listată la bursă – trebuie să spun că nu a fost chiar atât de rău. Privind în retrospectivă, frica de a lista compania la bursă a fost nefondată”, susţine Zuckerberg.  

Mark nu a adus în discuţie viitorul produselor de publicitate video sau planurile sale de a câştiga de pe urma Instagram. Deşi aplicaţia mobilă de fotografii si video-uri achiziţionată în 2012 de Facebook este populară, aceasta nu susţine încă nici o reclamă.

Cu 1,15 miliarde de utilizatori lunari, Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume şi este clasată printre primele companii online de reclamă.

Perspectiva Wall Street-ului despre Facebook s-a îmbunătăţit în iulie, când compania americană a anunţat că veniturile provenite din publicitate au crescut cu 75% în al doilea trimestru al anului.

“Al doilea trimestru al anului a fost punctul de cotitură, când eforturile de anul trecut cu fluxul de ştiri (newsfeed) au fost răsplătite”, a declarat Ronald Joesy, analist la JMP Securities, referindu-se la formatul Facebook de pe dispozitivele mobile, care poate susţine şi reclame.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO