Business Internaţional

FSB susţine că a dejucat tentative de asasinare a doi jurnalişti

FSB susţine că a dejucat tentative de asasinare a doi...

Autor: Cosmin Pirv

15.07.2023, 16:02 26

Serviciul FSB a anunţat sâmbătă că a dejucat tentative de asasinare a doi jurnalişti ruşi proeminenţi, susţine de Ucraina, a relatat agenţia de ştiri Interfax, citată de Reuters.

FSB a spus că a reţinut vineri un număr nespecificat de persoane care ar fi făcut recunoaşteri în apropierea locuinţelor şi locurilor de muncă ale Margaritei Simonyan şi Kseniei Sobchak.

Potrivit Interfax, persoanele reţinute au recunoscut că au pregătit atacuri asupra celor două femei în numele Ucrainei şi că li s-a promis o recompensă de 1,5 milioane de ruble pentru fiecare.

Ucraina nu a comentat încă afirmaţiile FSB.

Simonyan este şefa postului media de stat RT şi un susţinător vocal al războiului Rusiei în Ucraina, iar Sobchak este o cunoscută jurnalistă care a candidat şi la alegerile din 2018.

Două personalităţi pro-război din Rusia, jurnalista Darya Dugina şi bloggerul militar Vladlen Tatarsky, au fost ucişi în atacuri cu bombă în interiorul Rusiei în ultimul an. Rusia a atribuit uciderea lor Ucrainei, în timp ce Kievul a negat acest lucru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO