Business Internaţional

FT, partener cu publisheri polonezi

06.12.2005, 18:06 8

Financial Times a incheiat parteneriate cu trei companii media din Polonia, ca parte din strategia sa de dezvoltare pe pietele straine, informeaza Media Week.

Ziarul financiar cu sediul la Londra a semnat o intelegere cu ziarul polonez Rzeczpospolita pentru a publica un supliment lunar de afaceri cu articole traduse din Financial Times. Rzeczpospolita are un tiraj de aproape 200.000 si este citit de catre comunitatea de afaceri din Polonia. In plus, FT a semnat un contract si cu Onet, un portal de internet polonez, care va putea folosi articole din Financial Times.

Ziarul englez a mai semnat un contract cu TVN24, un canal de stiri care transmite non-stop. Astfel, jurnalistii Financial Times vor face transmisiuni sau vor comenta stirile din lumea afacerilor. TVN24 si Onet sunt ambele detinute de ITI Group, o companie media privata din Polonia.

Michael Rzesnitzek, unul din directorii FT, considera ca Polonia este o piata importanta pentru ziarele internationale. "Comunitatea de afaceri din Polonia este din ce in ce mai interesata de afacerile internationale si de stiri si suntem incantati de parteneriatul cu Rzeczpospolita, Onet si TVN24. Astfel, cititorii polonezi vor avea acces la stilul unic in care Financial Times produce stiri de afaceri internationale, comentarii si analize", a conchis acesta.

Financial Times si-a schimbat recent redactorul-sef, iar unul dintre motive a fost tocmai strategia internationala a ziarului. Pearson l-a numit pe Lionel Barber, care lucra de 20 de ani la ziar si era responsabil de editia din Statele Unite, sa ii succeada lui Andrew Gowers. Se previzioneaza ca Barber se va concentra asupra cititorilor care sunt interesati de pietele internationale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO