Business Internaţional

Germania anticipează o încetinire a economiei ţării în acest an

Germania se aşteaptă la încetinirea economiei ţării în acest an (Imagine: Shutterstock)

Autor: Marius Oncu

15.01.2013, 10:26 401

Guvernul german se aşteaptă la o încetinire a avansului economic în acest an, cu o creştere a PIB limitată la 0,5%, după 0,8% anul trecut, potivit cotidianului local Handelsblatt.

"Executivul anticipează un avans economic de 0,5%. Prognoza a fost susţinută de ideea că după un început de an lent, economia germană va accelera în a doua jumătate a anului", a scris Handelsblatt, citând cel mai recent raport al Ministerului Economiei. Raportul urmează să fie publicat miercuri.

Până în prezent, Germania se aştepta la un avans economic de 1% pentru anul în curs.

La începutul lunii ianuarie, ministerul Economiei, Philipp Rosler, a avertizat că avansul PIB de anul trecut a fost mai redus decât se anticipa.

Germania a rezistat crizei datoriilor suverane din ultimii ani mai bine decât multe dintre statele zonei euro, susţinută şi de economia orientată spre export.

PIB a avansat cu 0,5% în primul trimestru al anului trecut, cu 0,3% în trimestrul al doilea, şi cu 0,2% în trimestrul al treilea. În ultimele trei luni din 2012, economia s-ar putea să se fi contractat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO