Business Internaţional

Germania recrutează personal calificat din ţările europene supraîndatorate, ca Spania sau Grecia

Autor: Marius Oncu

18.07.2011, 22:37 890

Germania recrutează personalcalificat din statele supraîndatorate din zona euro, precum Spaniasau Grecia, pentru a-şi acoperi deficitul în anumite zone de pepiaţa muncii, potrivit agenţiei federale de ocupare a forţei demuncă, citată de Reuters.

Datorită creşterii economice şi aşomajului în scădere, Germania are un deficit de circa 36.000 deingineri şi 5.000 de medici, potrivit unor organizaţiiindustriale.

Agenţia federală de ocupare aforţei de muncă vizează mai ales ingineri din Spania şi medici dinGrecia.

"Înregistrăm un nivel ridicat deinteres din Spania. Şomajul este ridicat acolo şi analizămposibilitatea ca o parte a acestora să caute locuri de muncă înGermania", a spus purtătorul de cuvânt al agenţiei, BeateRaabe.

Spania se confruntă cu cel mairidicat şomaj din Uniunea Europeană, de peste 20%.

În Grecia, agenţia germană seconcentrează asupra absolvenţilor de medicină, care trebuie sătreacă printr-o perioadă de rezidenţiat mai lungă în Grecia decâtîn Germania.

Guvernul german a relaxat în iuniecondiţiile pentru angajaţii calificaţi, care împiedicau imigraţia,în contextul îmbătrânirii populaţiei şi al natalităţii scăzute.Legile imigraţiei nu reprezintă singura piedică pentru atragerea demuncitori calificaţi, a adăugat Raabe. O mare parte dintre aceştiaau învăţat ca principală limbă străină engleza şi caută locuri demuncă în ţări anglofone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO