Business Internaţional

Germania va intensifica controalele la frontiera cu Austria

Germania va intensifica controalele la frontiera cu Austria

Autor: Olimpia Nicolae

15.12.2016, 09:20 125

De la data de 15 decembrie, detaşamente ale poliţiei din Bavaria vor suplimenta numărul poliţiştilor de frontieră de la graniţa Germaniei cu Austria..

Frontiera între cele două state rămâne punctul principal al migrării ilegale spre Germania, a comunicat Ministerul german de Interne.

Potrivit acestuia, eforturile UE de apărare pe termen lung a graniţelor externe ale statului german nu au fost eficiente.

În luna septembrie 2015 Ministerul german de Interne a dispus introducerea de controale temporare la frontiera cu Austria, conform reglementărilor Schengen pentru cazuri de urgenţă, după măsuri similare adoptate la graniţa austriaco-ungară.

Conform Acordului Schengen, în situaţii excepţionale, ţările pot introduce, temporar, controale la frontierele din cadrul spaţiului comun de liberă circulaţie. Berlinul a argumentat că măsurile temporare de control sunt prevăzute în Articolul 23(1) al Regulamentului CE 562/2006 privind administrarea Spaţiului Schengen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO