Business Internaţional

GM raporteaza pierderi de 115 mil. dolari

27.10.2006, 19:13 9

General Motors a raportat o noua serie de pierderi, dar profiturile operationale au crescut neasteptat de mult in al treilea trimestru, scrie Herald Tribune. Cifrele sustin afirmatiile conducerii conform carora s-au intensificat eforturile companiei de a schimba situatia.
GM a castigat 529 mil. dolari (420 mil. euro) in perioada iulie-septembrie, excluzand cheltuielile suplimentare. In aceeasi perioada a anului trecut, a pierdut mai mult de 1 mld. de dolari (0,8 mld. euro), ajungand la o pierdere anuala de 10,6 mld. dolari (8,5 mld. euro) sau 93 de centi pe actiune.
Veniturile pentru aceasta perioada au ajuns la 48,8 mld. dolari (40 mld. euro).
GM a raportat o pierdere neta de 115 mil. dolari (92 mld. euro) in al treilea trimestru, din cauza costurilor ramurii financiare a firmei, General Motors Acceptance Corporation, si a cheltuielilor raportate cu ocazia reorganizarii fostei divizii Delphi, aflata in faliment.
"Rezultatele din cel de-al treilea trimestru reflecta din nou un progres semnificativ al initiativei noastre de a reveni in afaceri si de a crea o companie care sa fie mai productiva, mai rapida si orientata spre o crestere sustinuta", a afirmat intr-o declaratie directorul executiv al General Motors, Rick Wagoner.
Dintre cei trei producatori de autoturisme din Detroit, doar GM pare a fi in ascensiune. Ford Motor a raportat saptamana aceasta pentru cel de-al treilea trimestru o pierdere de 5,8 mld. dolari, cea mai mare din 1992 incoace.
GM a tinut secrete unele dintre deciziile sale de a reduce costurile - aproape o treime din cei 113.000 de muncitori au acceptat pachetele compensatorii si vor parasi compania - si de a creste veniturile. Wagoner a prezentat imbunatatirile ca dovada a faptului ca GM nu are nevoie de o alianta cu Nissan sau cu Renault, dupa cum a propus miliardarul Kirk Kerkorian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO