Business Internaţional

Google lanseaza sistemul de operare Chrome OS

Google lanseaza sistemul de operare Chrome OS

Autor: Radu Racu

08.12.2010, 16:33 95

Lupta dintre Google şi Microsoft pentru definirea viitoruluicomputer personal a intrat miercuri într-o nouă etapă, după ceproprietarul celui mai popular motor de căutare de pe internet aprezentat un laptop low-cost care funcţionează cu primul sistem deoperare Google, Chrome OS, scrie Financial Times.

Potrivit reprezentanţilor Google, mai multe companii, printrecare American Airlines şi Kraft şi-au manifestat interesul de atesta noul dispozitiv în încercarea de a reduce costurile pesegmentul dotărilor informatice. Totodată, compania a anunţat căAcer şi Samsung vor produce în masă noul laptop, primele exemplareurmând să fie disponibile pe piaţă din vara anului 2011.

Laptopul care funcţionează cu sistemul de operare Chrome OSmarchează un punct culminant în eforturile Google de a construi unPC care să folosească integral informaţie online, în daunasistemelor tradiţionale gen Microsoft, care necesită insttalareasoftului pe terminal, notează publicaţia britanică.

Eric Schmidt, directorul executiv al Google, a catalogat ChromeOS drept o "a treia varianta foarte bună", după sistemele Microsoftşi Apple, în materie de sisteme de operare.

Google a anunţat prima dată planurile pentru Chrome OS în urmăcu un an, precizând atunci că sistemul va fi disponibil în sezonulsărbătorilor de ioarnă din 2010. Ulterior, compani a anunşat căsoftul mai are câteva probleme care trebuie rezolvate, motiv pentrucare amână lansarea pentru "prima jumătate a anului 2011".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO