Business Internaţional

Grecia reduce termenul în care creditorii privaţi pot accepta conversia de obligaţiuni

Grecia reduce termenul în care creditorii privaţi pot accepta conversia de obligaţiuni

Autor: Marius Oncu

27.02.2012, 16:54 125

Grecia a scurtat perioada în care investitorii privaţi pot participa la programul de preschimbare a obligaţiunilor statului elen, aceasta urmând să se încheie pe 8 martie, în loc de 12 martie, cum a fost anunţat anterior, potrivit unui document care prezintă oferta, citat de cotidianul Kathimerini.

Procesul de preschimbare de obligaţiuni a început oficial vineri şi reprezintă începutul celei mai mari restructurări de datorie guvernamentală din lume.

În documentul citat de Kathimerini, autorităţile elene afirmă că termenul de 8 martie poate fi extins dacă este necesar. Anterior, oficialii de la Atena au afirmat că statul vrea să finalizeze preschimbarea obligaţiunilor până la 12 martie.

Creditorii privaţi ai statului elen au acceptat pierderi de 53,5% din valoarea nominală a obligaţiunilor statului elen pe care le deţin, echivalent cu ştergerea a circa 100 de miliarde de euro din datoriile statului elen.

Acordul cu investitorii privaţi face parte din al doilea pachet de ajutor financiar extern primit de Grecia, în valoare de 130 de miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO