Business Internaţional

Greenspan va face sute de mii de dolari din discursuri

17.01.2006, 20:14 17

Presedintele Rezervei Federale (Fed), Alan Greenspan, urmeaza sa se alature unui grup exclusivist de personalitati care castiga peste 100.000 de dolari pentru sustinerea unui discurs, la incheierea mandatului sau care va avea loc la sfarsitul lunii ianuarie, potrivit Financial Times.

Avand in vedere numarul mare de angajamente pentru sustinerea de discursuri, Greenspan ar putea deveni un client de marca al Washington Speakers Bureau (WSB), potrivit unor surse din industria americana de management al evenimentelor. WSB este una dintre cele mai prestigioase firme care organizeaza aparitii in public ale unor personalitati, printre clientii sai aflandu-se Colin Powell, fost secretar de stat al SUA, si John Cleese, actor britanic de comedie.

Greenspan ar putea deveni unul dintre cei mai cautati vorbitori din lume, dupa retragerea sa din functie, alaturandu-se unor personalitati precum fostul presedinte Bill Clinton si Jack Welch, fost director executiv al General Electric.

Veniturile nu vor constitui insa o prioritate pentru Greenspan care, impreuna cu sotia sa, Andrea Mitchell, cunoscuta jurnalista de televiziune si membra la randul sau a WSB, detine investitii de mai multe milioane de dolari.

Insa, in cazul in care va opta sa onoreze invitatiile pentru sustinerea de discursuri din partea companiilor si a organizatorilor de conferinte, Greenspan, care in prezent are un salariu anual de 180.100 de dolari, ar putea primi pana la 150.000 de dolari pentru o singura aparitie in public in SUA, potrivit unui expert in domeniul organizarilor de evenimente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO