Business Internaţional

Guvernatorul Bancii Japoniei isi reduce singur salariul

22.06.2006, 18:23 17

Toshihiko Fukui, guvernatorul Bancii Japoniei, a declarat la inceputul acestei saptamani ca isi va reduce salariul lunar cu 30% timp de sase luni, pentru a compensa valul de nemultumiri si controverse starnite de investitiile facute de el in fondul Murakami, scrie Financial Times.
Decizia guvernatorului a venit in urma unei perioade in care a fost supus oprobriului public, dupa ce Yoshiaki Murakami, managerul fondului Murakami, a fost arestat, fiind acuzat de inside trading. Fukui a mentionat in declaratia facuta ca investitia initiala in 1999 a fost de 68.758 de euro, dar ca la sfarsitul anului trecut aceasta a ajuns la 151.000 de euro. De asemenea, guvernatorul Bancii Japoniei, care intentioneaza sa-si mentina aceasta functie, a mai adaugat ca va dona in scopuri caritabile o suma echivalenta cu cea investita in fondul Murakami.
Controversele legate de investitiile pe care Toshihiko Fukui le-a facut in timp ce activa in sectorul privat subliniaza lipsurile din sectorul public. Acestea sunt puse de critici pe seama reformelor implementate de prim-ministrul Junichiro Koizumi.
Fukui motiveaza ca investitia a fost facuta nu in interes propriu, ci pentru a sustine efortul lui Murakami de a imbunatati sistemul de guvernare corporatista.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO