Business Internaţional

Guvernul italian începe să reducă datoria publică după intrarea Italiei în recesiune. Proprietăţi de aproape 2 miliarde euro, scoase la vânzare

Guvernul italian începe să reducă datoria publică...

Autor: Alex Ciutacu

05.02.2019, 16:38 1228

Italia se pregăteşte să vândă proprietăţi imobiliare deţinute de stat în valoare totală de circa 1,8 miliarde euro, în încercarea de a-şi reduce datoria apăsătoare, potrivit surselor citate de Bloomberg.

Ministerul Finanţelor a indentificat mai multe proprietăţi deţinute de guvern şi de administraţiile regionale şi locale care pot fi vândute – în principal barăci militare, spitale şi clădiri de birouri care nu mai sunt utilizate.

Permierul Giuseppe Conte a anunţat că guvernul său gândeşte măsuri incluse în buget pentru a alimenta o revenire a economiei în a doua jumătate din 2019, chiar dacă cifrele lansate luna trecută arată că Italia a intrat în recesiune tehnică pentru prima dată după 2013.

Majoritatea economiştilor estimează creşterea economică din Italia sub ţinta guvernului de 1%.

Planul multianual de buget aprobat în luna decembrie include 950 de milioane de euro recuperaţi din vânzări imobiliare în 2019, şi încă 150 milioane euro în fiecare an ce urmează din aceeaşi sursă.

Statul italian deţine active de 283 miliarde euro în toată ţara, potrivit cifrelor publicate anul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO