Business Internaţional

Hillary Clinton: “Armata internaţională va înceta să atace Libia în momentul în care Gaddafi va renunţa la putere”

Hillary Clinton: “Armata internaţională va înceta să atace Libia în momentul în care Gaddafi va renunţa la putere”

Autor: Traian Terzianm

24.03.2011, 11:03 15

Secretarul SUA, Hillary Clinton, a spus că liderul libianMuammar Gaddafi ar putea face ca acţiunile militare internaţionaledin Libia să înceteze doar dacă îşi părăseşte postul, scrieBloomberg.

"Gaddafi şi-a pierdut dreptul de a conduce în momentul în careşi-a atacat poporul", a declarat Clinton. "Acţiunile militare alearmatelor internaţionale au fost făcute pentru protejareacivililor, nu pentru destituirea lui Gaddafi", a completataceasta.

De asemenea, secretarul de stat american a precizat faptul căintervenţia armatei internaţionale în Libia a salvat mai multevieţi.

În plus, în declaraţia sa, Hillary Clinton a cerut democratizaremai mare din partea opoziţiei din Yemen, cerere care se adreseazăîn special preşedintelui Ali Abdullah Saleh, care conduce ţara de32 de ani şi luptă alături SUA împotriva organizaţiei al-Qaeda.

"Oamenii din Yemen au aceleaşi drepturi ca cei de pretutindeni",a declarat Clinton, precizând că oficialii Statelor Unite şi-auspus punctul de vedere cu privire la guvernul din Yemen, atât înpublic, cât şi în mod privat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO