Business Internaţional

Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, şi Vladimir Putin s-au felicitat cu ocazia împlinirii a 25 de ani de relaţii diplomatice

Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, şi...

Autor: Departamentul Externe

06.04.2017, 16:28 76

„Cu ocazia celei de-a 25-a aniversări de relaţii diplomatice cu Federaţia Rusă, am onoarea să vă felicit pentru stabilirea acestor legături, care sunt de o importanţă strategică deosebită, în numele meu şi în numele poporului Republicii Moldova“, se arată în scrisoarea trimisă la Moscova sub semnătura lui Igor Dodon.

Dodon a subliniat dinamica pozitivă a relaţiilor moldo-ruse şi sprijinul reciproc privind aspectele-cheie ale activităţilor comune. „Acest lucru ne dă încredere în legătură cu perspectivele unui viitor dialog cu multiple faţete între Republica Moldova şi Rusia, în beneficiul ţărilor şi cetăţenilor noştri", mai este menţionat în document.

"Observăm rolul crucial al Rusiei în soluţionarea conflictului din Transnistria şi ne exprimăm speranţa că ne va fi furnizată toată asistenţa necesară pentru a aborda această chestiune şi pentru a stabili o pace durabilă în regiune“, a mai spus Dodon.

La rândul său, Vladimir Putin şi-a manifestat încrederea pentru dezvoltarea cooperării în toate domeniile.

"Vă rugăm să acceptaţi sincere felicitări cu ocazia acestei aniversări semnificative - 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre ţările noastre. De-a lungul ultimului sfert de secol, relaţiile moldo-ruse au traversat perioade diferite. Este îmbucurător faptul că, bazându-ne pe bunele tradiţii de prietenie şi respect reciproc care leagă popoarele noastre, am fost capabili să păstrăm posibilitatea de cooperare. Peste 180 de acorduri bilaterale în diverse domenii care au fost semnate până în prezent sunt dovada clară în acest sens", a spus Putin, potrivit mesajului postat pe site-ul Preşedinţiei Rusiei.

Şeful statului rus şi-a exprimat încrederea că "recenta intensificare a dialogului politic dintre Rusia şi Republica Moldova va face posibilă creşterea semnificativă a cooperării în toate domeniile şi atingerea unui nivel înalt de parteneriat strategic în viitor, în conformitate cu principiile stabilite în Tratatul de Prietenie şi Cooperare din 2001".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO