Business Internaţional

Incepe dezintegrarea UE? Guvernul Frantei vrea sa adopte eticheta "Made in France"

21.04.2010, 13:57 31

Guvernul francez spera sa instaureze o eticheta "Made in France"pentru a incuraja companiile franceze sa produca in Hexagon, aanuntat AFP citata de publicatia franceza Le Point.

"Doresc sa incurajez marile companii franceze sa adopte oeticheta 'fabricat in Franta', care sa permita consumatorilor saafle despre produsele a caror valoare adaugata este realizata peteritoriul francez", a declarat Christian Estrosi, ministrulIndustriei din Franta.

"Vrem sa informam consumatorii ca o mare parte din procesul defabricare a unui produs, de la conceptie la asamblare, este serealizeaza in Franta", a adaugat oficialul.

Luand drept exemplu modelul Zoe, viitorul autovehicul produs deRenault, Estrosi a spus ca doar 40% dintre componentele sale suntde productie franceza. "Am primit un angajament din parteapresedintelui Renault ca participatia (franceza - n.r.) in procesulde fabricatie va urca la 70% in trei ani", a spus ministrulIndustriilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO