Business Internaţional

Închiderea rutei balcanice pentru imigranţi nu rezolvă problema, avertizează Angela Merkel

Închiderea rutei balcanice pentru imigranţi nu rezolvă...

Autor: Raluca Manga

10.03.2016, 10:58 60

"Este nevoie de o decizie care să fie bună pentru cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. De aceea mă angajez pentru o veritabilă soluţie europeană, adică o soluţie a celor 28 de ţări UE", a declarat Merkel, pentru postul de radio MDR, informează Le Figaro.

"Personal, sunt de părere că decizia unilaterală a Austriei şi cea luată de ţările balcanice ne aduc în mod sigur mai puţini refugiaţi, însă, pe de altă parte, pune Grecia într-o situaţie foarte dificilă", a continuat aceasta.

"Dacă nu reuşim să ajungem la un acord cu Turcia, Grecia nu va putea suporta greutatea situaţiei (n.r. dată de criza migraţiei) mult timp", a subliniat ea, în contextul în care în statul elen sunt blocaţi zeci de mii de imigranţi.

Ruta balcanică folosită de imigranţi pentru a ajunge în nordul şi vestul Europei a fost închisă miercuri, după decizia Sloveniei de a nu mai permite acestora să ajungă pe teritoriul său.

Acest traseu parcurs de imigranţii clandestini care ajung în Grecia pentru a se îndrepta spre ţări din Europa de Vest, va rămâne închis permanent, a declarat ministrul austriac de Interne, Johanna Mikl-Leitner, într-un interviu acordat, joi, ziarului german Die Welt.

După ce Serbia, Croaţia şi Macedonia şi-au închis graniţele pentru imigranţi, Merkel a declarat, miercuri, că măsurile statelor balcanice de a opri fluxul de imigranţi nu vor fi sutenabile în absenţa unui răspuns UE mai elaborat la criza refugiaţilor, potrivit Deutsche Welle.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO