Business Internaţional

Încrederea investitorilor germani în economie este la minimul ultimelor 8 luni

Încrederea investitorilor germani în economie este la...

Autor: Bogdan Cojocaru

15.07.2015, 00:00 177

Încrederea investitorilor germani în economia ţării lor a continuat să se deterioreze în iulie în pofida perspectivei ca Grecia să primescă un nou pachet de bailout, semn că revenirea celei mai mari economii europene îşi pierde din forţă, scrie MarketWatch. Indicatorul încrederii realizat de institutul de cercetare economică ZEW a scăzut în iulie pentru a patra lună consecutiv, de la 31,5 puncte în iunie la 29,7 puncte, cel mai redus nivel din noiembrie 2014. Economiştii intervievaţi de Wall Street Journal au prognozat o scădere la 28 de puncte.

„Perspectiva generală a economiei Germaniei rămâne pozitivă” în pofida îngrijorărilor legate de criza datoriilor greceşti şi a turbulenţelor de pe pieţele financiare din China, a declarat preşedintele ZEW Clemens Fuest. Analistul Charsten Brzeski de la ING crede că investitorii germani consideră că problemele Greciei sau chiar „Grexitul” nu vor vătăma economia germană şi de aceea s-au concentrat pe impactul pozitiv al cursului de schimb încă slab al euro şi pe reducerea preţurilor energiei. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO