Business Internaţional

Investitori americani cumpara 65.700 de case germane

27.05.2004, 00:00 18



Doi investirori americani au decis sa plateasca aproape 2 mld. de euro pentru un portofoliu de proprietati in Berlin, dand astfel un semn al intensificarii interesului pentru piata imobiliara germana, informeaza Financial Times.



Fondurile de investitii Cerberus si Goldman Sachs au castigat teren in fata competitiei reprezentata de Apellas Property Management al lui George Soros im achizitionarea companiei imobiliare GSW de la administratia Berlinului. Cumparatorii platesc 1,97 mld. de euro, incluzand o datorie de 1,6 mld. euro, pentru portofoliul de 65.700 apartamente.



Alt operator de imobiliare aflat in proprietatea statului, Gagfah, cu sediul in Essen, este programat pentru vanzare luna viitoare. Acesta detine in jur de 80.000 de proprietati imobiliare. Terra Firma si Fortress, ce alcatuiesc scurta lista de licitatori, au inceput negocierile luna trecuta.



Capacitatea portofoliilor disponibile pentru investitii este mult mai mare in Germania datorita numarului mare de planuri de reconstructie si dezvoltare alcatuite dupa cel de-al doilea razboi mondial.



Se asteapta ca un val al portofoliilor de imobiliare detinute de stat sa intre agresiv pe piata, in conditiile in care autoritatile locale se straduiesc sa umple golurile din bugete. Dar natura potentialilor investitori, cumparatori din afara tarii, orientati spre profit, ar putea cauza tensiuni politice. Cerberus si Goldman Sachs's au fost atenti sa specifice faptul ca isi cunosc "indatoririle sociale" iar contractele de inchiriere deja existente vor fi pe deplin onorate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO