Business Internaţional

Irakul amână cumpărarea de avioane americane F-16, pentru a răspunde nevoilor populaţiei

Autor: Mediafax

14.02.2011, 17:48 13

Guvernul irakian a decis să anuleze cumpărarea în 2011 deavioane americane F-16 şi să aloce cei 900 de milioane de dolari înscopuri sociale, în condiţiile în care manifestaţiile pentrucondiţii de viaţă mai bune se multiplică în mai multe oraşe,potrivit unui purtător de cuvânt citat de AFP.

"Nu mai există deocamdată niciun contract de achiziţionare deavioane F-16. El a fost respins pentru acest an şi toată suma afost alocată îmbunătăţirii cartelelor de raţionalizare", a afirmat,luni, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ali al-Dabbagh.

"În noul proiect de buget pe 2011, care ne-a fost prezentat,cele 900 de milioane de dolari prevăzute pentru cumpărarea deavioane F-16 vor servi la finanţarea de cartele de raţionalizare şialocaţii de protecţii sociale", a confirmat deputatul kurd MohammadKhalil, membru al Comisiei Finanţelor din Parlament.

"Trebuia să facem alegeri, din cauza deficitului bugetar", aadăugat el. Cheltuielile ating 81,86 de miliarde de dolari, iarsuma strânsă este de 68,56 de miliarde de dolari, adică un deficitde 13,3 miliarde de dolari.

Într-un interviu, premierul Nuri al-Maliki a declarat, laînceputul lunii februarie, că şase milioane de familii deţinaceastă cartelă de raţionalizare, care le permite să obţină înfiecare lună alimentele de bază.

El a anunţat decizia de a creşte în acest an suma alocatăcartelelor, de la trei la patru miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO