Business Internaţional

Japonia intervine pe piaţa valutară pentru prima dată din 2004

Japonia intervine pe piaţa valutară pentru prima dată din 2004
15.09.2010, 10:35 25

Japonia a intervenit pe piaţa valutară pentru prima dată din2004, după ce aprecierea yenului la maximul ultimilor 15 ani faţăde dolarul american a ameninţat revenirea economiei, scrie Bloomberg.

Ministrul Finanţelor Yoshihiko Noda a declarat că cânzările deyeni au fost unilaterale. Un alt oficial al cabinetului ministeriala declarat că autorităţile consideră nivelul de 82 yeni/dolar unprag de rezistenţă şi pe acesta îl vor apăra.

Cursul a atins 82,88 yeni pe dolar, iar moneda niponă s-adepreciat ulterior, după intervenţia autorităţilor, la peste 85yeni/dolar, coborând sub acest nivel pentru prima dată în douăsăptămâni.

Yenul s-a apreciat cu 11% faţă de dolar de la mijlocul lunii maipână marţi. Creşterea puternică a monedei nipone vine pe fondulsituaţiei economice incerte din Statele Unite şi problemelor deordin financiar-fiscal din Europa. Yenul este perceput ca o monedă"de refugiu" în perioade de risc ridicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO