Business Internaţional

JP Morgan, posibila tinta de preluare

07.09.2000, 00:00 13



Deutsche Bank a refuzat ieri sa comenteze informatia aparuta in publicatia germana WirtschaftsWoche, potrivit careia ar purta negocieri pentru achizitionarea bancii americane de investitii JP Morgan, informeaza Reuters.

Potrivit articolului aparut in revista germana saptamanala, directorul executiv al Deutsche Bank, Rolf Breuer a reluat negocierile cu privire la o posibila preluare a unei banci din Statele Unite, declarand ca banca germana intentioneaza sa isi listeze cat mai curand actiunile pe o bursa americana pentru a plati cu propiile actiuni o viitoare achizitie.

Luna trecuta, Breuer a incercat sa puna capat speculatiilor referitoare la o posibila fuziune a celei mai mari banci germane cu o banca americana, afirmand ca Deutsche Bank nu mai doreste un partener din Statele Unite deoarece s-a decis sa se extinda prin forte proprii.

Deutsche Bank AG a anuntat la sfarsitul lunii trecute ca va crea prima banca comerciala paneuropeana, prin extinderea activitatilor bancare si de brokeraj ale diviziei Deutsche Bank 24 in sase tari europene - Italia, Spania, Franta, Portugalia, Belgia si Polonia.

Deutsche Bank a inregistrat in primul semestru al anului, un profit net record de 3,777 miliarde de euro, in crestere cu 114,6% fata de aceeasi perioada a anului 1999.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO