Business Internaţional

La 24 de ani a devenit cea mai tânără miliardară din lume dar presa nu ştie aproape nimic despre ea

La 24 de ani a devenit cea mai tânără miliardară din...

Autor: Luciana Georgescu

11.03.2014, 16:03 6567

O femeie de 24 de ani din Hong-Kong a devenit cea mai tânără miliardară din lume, după ce l-a surclasat pe co-fondatorul Facebook – Dustin Moskovitz, în vârstă de 28 de ani, scrie Business Insider.

Spre deosebire de Moskovitz sau alţi miliardari care ocupă un loc în clasamanetul publicat de Forbes, averea Perennei Kei a fost moştenită şi nu realizată prin mijloace proprii.

Tatăl ei, Ji Haipeng este preşedintele Logan Property Holdings,(companie care se ocupă de dezvoltarea ansamblurilor rezidenţiale şi deţine filiale în China continentală. În cadrul aceleiaşi firme Kei este în prezent director fără putere de decizie.

Averea netă deţinută de Kei se ridică la valoarea de 1,3 miliarde de dolari (aproximativ 939 milioane de euro); tânăra deţine o participaţie de 85% la Logan Property Holdings, prin diverse companii şi un fond de familie. Firma de cercetare Wealth-X a estimat valoarea lichidităţilor deţinute la  6,5 milioane de dolari (4,69 milioane de euro) şi a anunţat că Perenna Kei este proprietară unică a 3 companii de investiţii înregistrate în Insulele Virgine Britanice.

Tânăra originară din Hong-Kong a absolvit Facultatea de Economie şi Finanţe, la Universitatea din Londra, în august 2011, deşi în mai 2010, Kei figura ca directoare a companiei deţinute de tatăl său. 

Averea lui Kei a crescut ca urmare a listării Logan Property Holdings pe bursa din Hong-Kong, în decembrie 2013. Oferta publica iniţiala i-a adus companiei 137 milioane de euro, conform Wealth-X.

Firma de cercetare a relatat că Perenna Kei locuieşte în prezent în Tsim Sha Tsui, un cartier luxos din Kowloon, Hong-Kong. Tânăra este una dintre cele 42 de femei care ocupa un loc în clasamentul Forbes 2014.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO