Business Internaţional

Lawrence Summers, de la Trezorerie la Harvard

13.03.2001, 00:00 12



Fostul secretar de stat al Trezoreriei americane, Lawrence Summers, a fost desemnat presedinte al prestigioasei unitati de invatamant din Statele Unite Harvard University, au declarat surse apropiate conducerii universitatii, preluate de cotidianul Boston Globe, relateaza Financial Times.

The Board of Overseers, comitetul de selectie al viitorului presedinte, s-a intrunit la sfarsitul saptamanii trecute intr-o sesiune speciala pentru a analiza numirea lui Summers.

Oficialii Universitatii au avut de ales dintr-o lista care cuprindea numele celor mai reprezentativi donatori, fosti studenti ai institutiei sau politicieni.

Summers, in varsta de 46 de ani, a fost profesor de stiinte economice la Harvard si a detinut conducerea Trezoreriei SUA in ultimii ani ai administratiei Clinton, succedandu-i in aceasta functie lui Robert Rubin. Summers a devenit doctor in economie la Harvard, in 1982.

Nici purtatoarea de cuvant a institutiei, nici viitorul presedinte nu au confirmat informatia aparuta in presa.

Actualul presedinte al Harvard, Neil Rudenstine, va renunta la aceasta functie in iunie, iar speculatiile il desemnau pe Lee Bollinger, presedintele Universitatii Michigan, drept cel mai probabil inlocuitor al acestuia.

Summers s-a alaturat Institutului Brookings, o asociatie liberala din Washington, dupa ce a parasit pozitia de secretar de stat. In aceasta functie a fost numit in iulie 1999, dupa ce a detinut timp de patru ani postul de adjunct al sefului Trezoreriei si a fost 2 ani subsecretar de stat al afacerilor externe.

Inainte de a se alatura administratiei Clinton, Summers a fost economist-sef in cadrul Bancii Mondiale intre 1991 si 1993, a lucrat in cadrul Consiliului de Consilieri Economici ai presedintelui Ronald Reagan si a petrecut mai mult de 10 ani in cercurile academice ale Universitatii Harvard si Institutului de Tehnologie din Massachusetts.

In 1983, la varsta de 28 de ani, a devenit cele mai tanar profesor din istoria Harvard, iar in 1993 a obtinut medalia John Bates Clark, care se acorda la fiecare 2 ani celui mai reprezentativ economist american mai tanar de 40 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO