Business Internaţional

Linklaters a castigat batalia fuziunilor in 2004

04.01.2005, 00:00 14



Firma de servicii juridice Linklaters a intrecut firma rivala Clifford Chance, urcand pe primul loc in topul celor mai puternice firme de consiliere in domeniul fuziunilor si achizitiilor din Europa, scrie Financial Times.



Conform datelor puse la dispozitie de catre Mergermarket, in 2004 s-a inversat situatia din 2003, cand Clifford Chance, cea mai mare firma de avocatura din lume, a surclasat Linklaters. In 2004, Linklaters si-a recapatat primul loc, dupa ce si-a oferit serviciile de consiliere in 236 de operatiuni, in valoare de 197,5 miliarde de euro, cu 29,9 miliarde de euro mai mult decat rivalii londonezi. Cu toate ca valoarea tranzactiilor la care a participat a fost mai mica, Clifford Chance a incheiat 242 de contracte.



Cele trei mari firme de avocatura din Londra, Linklaters, Clifford Chance si Freshfields Bruckhaus Deringer, s-au luptat mereu pentru primul loc in ultimii ani. Situatia s-a repetat si in 2004, cand Freshfields a ocupat locul al treilea, cu 196 de tranzactii, in valoare totala de 145 de miliarde de euro.



In termeni valorici, Clifford Chance a ocupat primul loc in Marea Britanie, Hengeler Mueller a fost prima in Germania, iar in Franta a castigat Bredin Prat. La randul lor, marile firme de servicii juridice din SUA au aparut din ce in ce mai des pe piata europeana, in ultimii ani. Firma newyorkeza Sullivan & Cromwell a urcat de pe locul sase pe locul patru, fiind implicata in 33 de tranzactii, care au valorat insa 139,5 miliarde de euro. Si alte firme americane au urcat in top, unele spectaculos, cum ar fi Watchell Lipton Rosen & Katz, care a urcat de pe locul 22 pe locul 9, sau Baker & McKenzie, care a sarit de pe 59 pe locul 11.



Dintre celelalte firme londoneze, Herbert Smith a inregistrat o ascensiune puternica, ocupand locul 5, dupa ce in 2003 s-a situat pe locul 11.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO