Business Internaţional

Lobbyistul numărul 1 de la Casa Albă: Românii mi-au spus că vroiau să fie ca americanii, dar acum nu mai sunt siguri

Lobbyistul numărul 1 de la Casa Albă: Românii mi-au...

Autor: Octavian Calei

03.10.2013, 11:23 2976

Preşedintele grupului care reprezintă interesele marilor companii din SUA la Casa Albă (Business Roundtable), John Engler, a simţit deja pe pielea lui impactul crizei guvernamentale de la Washington în timpul unei vizite recente în România, scrie Wall Street Journal.

“Oamenii de acolo (din România – n.red.) mi-au spus <<noi vroiam să fim ca voi, dar acum nu mai suntem siguri>>. Problema celor din afara SUA este că nu mai înţeleg ce se întâmplă aici”, a spus Engler.

Congresul din SUA a lăsat o parte din guvernul federal să intre în şomaj tehnic la începutul acestei săptămâni, după ce membrii legislativului american din cele două partide nu s-au pus de acord asupra noului buget. Mărul discordiei din disputa parlamentarilor este noua lege a sănătăţii propusă de preşedintele Obama, care oferă accesul americanilor la mai multe servicii medicale, dar care necesită mai mulţi bani de la buget, finanţare care se poate asigura doar prin ridicarea plafonului de îndatorare al ţării. Republicanii vor fie respingerea legii, fie aprobarea ei dar cu un buget mult mai redus.

“Nu încape îndoială că plafonul de îndatorare trebuie ridicat. Ar fi dezastruos dacă acest lucru nu s-ar întâmpla”, a spus Engler, reprezentantul intereselor celor mai mari companii americane.

El consideră că ar fi bine ca preşedintele Obama să discute şi cu şefii marilor bănci deoarece “toată lumea are un interes în această situaţie”. El a sugerat că mulţi antreprenori au învăţat să fie mai înţelegători şi dispuşi să negocieze spre deosebire de liderii politici de la Washington.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO