Business Internaţional

Lovitură de teatru: Cambridge Analytica pune lacătul pe uşi din cauza scandalului datelor personale

Lovitură de teatru: Cambridge Analytica pune lacătul pe...

Autor: Răzvan Botea

02.05.2018, 21:20 386

Cambridge Analytica, firma de date care a lucrat pentru campania din 2016 a lui Donald Trump, se va închide în urma dezvăluirilor despre folosirea în mod abuziv a datelor utilizatorilor Facebook, scrie The Wall Street Journal.

În martie, compania l-a suspendat pe directorul executiv, Alexander Nix, şi a spus că va lansa o investigaţie independentă pentru a determina dacă compania s-a angajat la folosirea necorespunzătoare a datelor pe care le deţine în cadrul serviciilor oferite pentru campanii electorale.

Nigel Oakes, fondatorul ZCL Group, companie afiliată Cambridge Analytica, a confirmat faptul că ambele companii se vor închide.

Cambridge Analytica a decis să-şi înceteze activitatea deoarece pierdea clienţi şi avea de a face cu mai multe procese în cadrul investigaţiei Facebook, a spus o persoană familiară cu situaţia. Compania se închide astăzi, 2 mai 2018, iar angajaţilor li s-a spus să predea computerele.

Închiderea companiei vine ca urmare a apariţiei în spaţiul online a unui clip video în care Nix, directorul executiv, dă lecţii de tactici de campanie electorală, printre care mituirea. Clipul video a fost realizat de un jurnalist sub acoperire.

Business-ul Cambridge Analytica a fost de 15 milioane de dolari doar pentru campania din 2016 a lui donald Trump.

 În ultimele luni, compania a pierdut mai mulţi parteneri comerciali.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO