• Leu / EUR4.7790
  • Leu / GBP5.6586
  • Leu / USD4.3101
Business Internaţional

Lovitură pentru centrul bancar al Europei: Goldman Sachs, cea mai influentă bancă americană, şi-a anunţat angajaţii să îşi facă bagajele să se mute la Frankfurt

Lovitură pentru centrul bancar al Europei: Goldman Sachs, cea mai influentă bancă americană, şi-a anunţat angajaţii să îşi facă bagajele să se mute la Frankfurt

Autor: Alex Ciutacu

07.03.2018, 18:32 10453

Goldman Sachs a anunţat zeci de angajaţi din diviziile de banking, vânzări şi trading din Londra că se îşi va muta sediul în Frankfurt, Germania în următoarele săptămâni, pregătindu-se pentru separarea dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană, potrivit Reuters.

După mai multe luni de răbdare şi lobby, banca de investiţii din Statele Unite a decis că nu mai poate aştepta ca organele de reglementare să clarifice situaţia legsilativă de după Brexit, încât să poată analiza modul în care îi va afecta business-ul şi ia măsuri pentru a minimiza impactul asupra clienţilor.

Banca şi-a anunţat angajaţii care lucreză pe piaţa de capital cu conturile clienţilor germani că vor fi relocaţi în Frankfurt şi că trebuie să facă pregătirile necesare pentru a se muta în acele birouri până la sfârşitul lunii iunie, au declarat surse din piaţă pentru Reuters.

Mai mulţi membri din acele echipe şi-au renegociat deja contractele şi au semnat pentru Germania. Goldman a refuzat să comenteze.

Decizia Goldman de a renegocia o serie de contracte şi de a stabili o dată la care mută echipele în altă ţară este primul semn tangibil că băncile au început să-şi execute planurile de urgenţă, după ce prim-ministrul britanic, Theresa May a renunţat la drepturile pe care le aveau cetăţenii străini în privinţa serviciilor financiare.

Pierderea acestor drepturi – care permit în acest moment firmelor din domeniul financiar să ofere servicii financiare, consultanţă fiscală şi servicii de trading clienţilor corporate din toate statele europene, prin intermediul unei licenţe locale – este motivul principal de îngrijoare pentru bănci precum Goldman.

Nu este clar cât de mult vor fi afectate băncile cu sediul în Londra de pierderea acestor privilegii, însă Goldman a considerat că relocarea unei părţi din staff care furnizează aceste servicii, ar fi cea mai bună metodă de a-şi proteja clienţii, au transmis sursele citate.

 
 
CE SFATURI AI DA TÂNĂRULUI DE 21 DE ANI?

TOTUL PENTRU BUSINESS. TOTUL ESTE BUSINESS

Principalele valute BNR - miercuri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7790
Diferență: 0,0084
Ieri: 4.7786
Azi: 4.3101
Diferență: 0,0139
Ieri: 4.3095
Azi: 5.6586
Diferență: 0,5169
Ieri: 5.6295
Azi: 4.4487
Diferență: 0,2456
Ieri: 4.4378