Business Internaţional

Manfred Weber, candidat la şefia Comisiei Europene: Turcia nu poate deveni membră a Uniunii Europene

Manfred Weber, candidat la şefia Comisiei Europene:...

Autor: Mihai Draghici

06.03.2019, 14:24 739

Turcia nu poate deveni membră a Uniunii Europene, afirmă Manfred Weber, candidatul Partidului Popular European (centru-dreapta) la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

"Turcia nu poate deveni membră a Uniunii Europene, acest lucru trebuie să fie clar", a declarat Manfred Weber, un politician german.

"Dacă devin preşedinte al Comisiei Europene, le voi ordona serviciilor de la Bruxelles să pună capăt negocierilor cu Turcia pentru aderarea acestei ţări la Uniunea Europeană", a precizat Weber.

Deşi intenţionează să suspende negocierile pentru integrarea europeană a Turciei, lansate în anul 2004, Manfred Weber insistă asupra necesităţii de a fi menţinute "relaţii bune cu Turcia". "Toată lumea vrea să colaborăm strâns", a subliniat Weber.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a anunţat în octombrie 2018 intenţia de a organiza un referendum pe tema aderării Turciei la Uniunea Europeană.

Bruxellesul critică frecvent situaţia politică din Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO