Business Internaţional

Marks and Spencer lanseaza carti de credit

18.08.2003, 00:00 11



Marks and Spencer, retailerul britanic de imbracaminte si produse alimentare, a anuntat saptamana trecuta ca a obtinut un credit sindicalizat pe trei ani in valoare de 1,25 miliarde de lire sterline (2 miliarde de dolari). Banii au ca destinatie finantarea unui plan de fidelizare a clientilor din Marea Britanie, prin carti de credit ce vor fi emise in acest an de catre companie.



Noul tip de card reprezinta o componenta cheie a strategiei prin care se urmareste cresterea performantelor serviciilor financiare si dezvoltarea activitatii companiei in ansamblul sau.



Cardul de credit ce va fi oferit in acest an va inlocui un produs mai vechi al Marks and Spencer, care, in momentul lansarii, a avut un succes rasunator; mai tarziu, popularitatea acestuia a intrat in declin, deoarece magazinele au inceput sa accepte si carduri de debit si credit emise de alte institutii.



Testele realizate pana acum au aratat ca noul card a condus la cresterea vanzarilor, precum si la fidelizarea clientilor.



Acesta este primul imprumut contractat de companie din anul 1998, cand a achizitionat lantul american de magazine Brooks Brothers.



Printre cele 19 banci care s-au implicat in acordarea imprumutului se numara BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, HSBC, Morgan Stanley si Royal Bank of Scotland, aceste banci fiind organizatoarele operatiunii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO