Business Internaţional

Marks&Spencer cauta un sef nou

11.05.2004, 00:00 11

Cel mai mare retailer din industria articolelor de imbracaminte din Marea Britanie, Marks&Spencer Group Plc, a anuntat ca presedintele Luc Vandevelve intentioneaza sa demisioneze pentru a dedica mai mult timp reprezentarii familiei franceze Halley in consiliul de administratie al Carrefour SA. Aceasta dupa ce fusese criticat ca ocupa simultan prea multe pozitii.
Vandevelve, in varsta de 53 de ani, va ramane presedinte pana cand i se va gasi un inlocuitor, a declarat intr-un interviu purtatorul de cuvant Sue Sadler. Compania londoneza a apelat la firma de recrutare Russel Reynolds Ltd pentru a cauta un succesor, a adaugat ea.
Vandevelve a revenit luna trecuta la Carrefour, dupa o absenta de patru ani si ar putea fi urmatorul la conducerea celui mai mare retailer din Europa, sunt de parere analisti si investitori. Directorul belgian, care ocupa in acelasi timp functii de conducere la fondul de investitii Change Capital LLP si la Vodafone Group Plc, a fost criticat de unii actionari ai Marks&Spencer pentru ca detine prea multe posturi, in timp ce compania se lupta sa-si vanda produsele.
Vandevelve s-a intors la Carrefour pentru a reprezenta interesele familiei Halley, cel mai mare actionar al companiei, dupa ce Paul-Louis Halley, care isi reprezenta familia in consiliu, a decedat in urma unui accident de avion in decembrie anul trecut. Familia Halley detine 11,5% din actiunile Carrefour.
Marks&Spencer a declarat ca decizia lui Vandevelve "este conforma angajamentelor personale facute anterior familiei Halley, ca urmare a mortii premature a lui Paul-Louis Halley, la sfarsitul anului trecut".
Potrivit Sunday Times, Vandevelve este fortat sa demisioneze dupa ce actionarii au spus ca nu este devotat companiei.
Potrivit Times, candidatii potentiali la pozitia ocupata de Vandevelve sunt fostul director executiv al Arcadia Group Plc, Stuart Rose, presedintele MMO2 Plc, David Varney si Derek Higgs, vice presedinte al British Land Plc. Archie Norman, presedintele Energis Plc, a refuzat pozitia din cauza altor angajamente, sustine aceeasi sursa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO