Business Internaţional

Mărturia unui comerciant care a dat mâna cu unul dintre fraţii Kouachi: "S-a prezentat ca fiind de la poliţie. «Plecaţi, oricum nu ucidem civili»"

Mărturia unui comerciant care a dat mâna cu unul dintre...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

09.01.2015, 13:11 3642

"M-am întâlnit cu unul dintre terorişti, i-am strâns mâna şi l-am salutat", a declarat "Didier" pentru post.

France Info precizează că l-a putut contacta în exclusivitate pe "Didier", comerciantul care susţină că s-a întâlnit vineri dimineaţa cu unul dintre fraţii Kouachi la Dammartin-en-Goële. Teoristul l-a avertizat că în zonă "se află poliţia" şi l-a îndemnat să "plece, (pentru că) nu ucidem civili".

"Când am ajuns, clientul meu a ieşit împreună cu o persoană înarmată, care s-a prezentat ca fiind de la poliţie, clientul meu mi-a cerut să plec, aşa că am plecat", a declarat Didier.

"Persoana care s-a prezentat ca fiind de la poliţie mi-a spus: «Plecaţi, oricum nu ucidem civili», un lucru care m-a uluit şi am decis, astfel, să sun la poliţie. Presupun că era unul dintre terorişti", afirmă comerciantul în continuare.

"Nu i-am recunoscut în mod oficial, erau îmbrăcat ca poliţiştii, în ţinută de intervenţie neagră, vestă antiglonţ şí (avea) puşcă. Ar fi putut să fie un poliţist, dacă nu mi-ar fi spus că «nu omorâm civili»", a subliniat bărbatul.

"Erau puternic înarmaţi, ca poliţiştii care intervin cu puşti de tip Kalaşnikov", insistă el, precizând că "eu mă aflam în faţa porţii întreprinderii, i-am strâns mâna lui Michel şi unuia dintre terorişti. Mi-a spus «sunt (din) poliţie. Plecaţi, nu ucidem civili». După ce-am plecat, iar Michel a închis uşa în urma mea. Am plecat, după aceea", a mai povestit Didier.

"Nu ştiam daccă era vorba despre o luare de ostatici ori o spargere. Ştiam că ceva nu era normal. Nu am auzit focuri de armă", a mai declarat comerciantul.

"Cred că mă voi duce să-mi văd colegii şi să joc la loto, pentru că am avut mult noroc în această (vineri) dimineaţa", a mai declarat Didier pentru France Info.

O sursă din cadrul poliţiei franceze a confirmat vineri pentru AFP că o singură persoană este luată ostatică de fraţii Cherif şi Said Kouachi într-o mică firmă din această localitate situată la nord-est de Paris.

Ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve a confirmat, vineri, că în nord-estul regiunii pariziene are loc o operaţiune pentru "neutralizarea autorilor" presupuşi ai atentatului de la Charlie Hebdo.

"O intervenţie este în curs şi este menită să-i neutralizeze pe autorii atentatului laş comis în urmă cu două zile", a declarat Bernard Cazeneuve, citat de AFP, într-o reuniune cu prefecţii, la Paris.

O luare de ostatici în sediul unei mici întreprinderi era în curs vineri, la aproximativ 40 de kilometri nord-est de Paris, ai cărei autori sunt prezentaţi de către Cazeneuve ca fiind fraţii Kouachi, suspectaţi că au comis măcelul de la Charlie Hebdo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO