Business Internaţional

Materialul-cameleon promite utilizări diverse: de la sisteme active de camuflaj la ecrane tactile mai bune. VIDEO

Materialul-cameleon promite utilizări diverse: de la...

Autor: Dorian Prodan

25.04.2014, 19:40 254

Ecranele flexibile şi curbate şi-au făcut timid debutul pe telefoanele mobile odată cu lansarea modelele LG G Flex sauSamsung Galaxy Round, iar producătorii ne promit că vom vedea implementări Inspirat de pielea cameleonilor, după cum au declarat cercetătorii, noul material este sensibil la lumină şi îşi poate modifica parametrii fizici în funcţie de aceasta. Noul material foloseşte un substrat metalic transparent fabricat din oxid de indiu dopat cu oxid de staniu,  care este deja folosit pentru producţia diferitelor tipuri de ecrane LCD sau cu plasmă, peste care este aplicat un strat coloidal care conţine cristale asemănătoare celor folosite de vopselurile acrilice.

Cercetările inginerilor sud-coreeni au plecat de la sistemul de încărcare wireless Coupled Magnetic Resonance System, care a fost testat acum 7 ani în cadrul Massachusetts Institute of Technology. Capabilă să funcţioneze pe o distantă maximă de 2 metri, soluţia americanilor nu s-a dovedit viabilă deoarece era voluminoasă, complicată si costisitoare.

 
â

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO