Business Internaţional

Merck incearca achizitia grupului farmaceutic Schering

14.03.2006, 00:00 13

Valoarea actiunilor Schering, cel mai mare producator de contraceptive din lume, a crescut cu 25% dupa ce Merck a lansat o oferta nesolicitata in valoare de 14,6 miliarde de euro pentru achizitia companiei, in incercarea de a crea cel mai mare producator de medicamente din Germania, relateaza Bloomberg.

Actiunile au avansat cu 14,56 de euro, sau 25% dupa ce directorul executiv al Schering, Hubertus Erlen, a anuntat ca firma sa respinge oferta de 77 de euro/actiune lansata de Merck. Pretul oferit este cu 15% mai mare decat cel inregistrat de actiunile Schering saptamana trecuta, de 66,86 euro. Actiunile Merck au scazut cu 3,2% pana la 81,01 euro.

"Tranzactia ar fi rezonabila pentru ca atat Merck, cat si Schering sunt prea mici pe plan competitional", a declarat Alexander Groschke, din cadrul departamentului de analiza al Landesbank Rheinland-Pfalz. Cele doua companii combinate ar realiza vanzari de 11,2 miliarde de euro.

Merck a inceput sa achizitioneze actiuni Schering, anuntand ca detine deja 9,66 milioane, reprezentand 4,98% din total.

Achizitia va fi finantata printr-un imprumut contractat de la Deutsche Bank, Bear Stearns si Goldman Sachs. Familia Merck, care detine aproximativ 73% din companie, va oferi un miliard de euro pentru aceasta achizitie.

Excluzand divizia de produse chimice a Merck, vanzarile combinate pe anul 2005 ale noii companii s-ar ridica la 9,2 miliarde de euro.

Producatorii de medicamente de marime medie incearca sa fuzioneze in incercarea de a reduce costurile dezvoltarii de produse. Aceasta ar reprezenta cea mai mare achizitie de pe piata germana a medicamentelor de marca din 1998 pana in prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO