Business Internaţional

Merkel: Imigranţii extracomunitari oferă avantaje economiei. Germania îi poate integra

Merkel: Imigranţii extracomunitari oferă avantaje...

Autor: Mihai Draghici

31.12.2015, 12:03 209

"Nu există niciun dubiu: afluxul de imigranţi va necesita eforturi mari din partea noastră. Va necesita timp, energie şi fonduri, mai ales pentru integrarea permanentă a acestor oameni", a declarat Merkel.

"Germania trebuie să tragă învăţăminte din erorile trecutului; oricine vrea să trăiască în Germania trebuie să respecte valorile germane, tradiţiile, legile şi limba, acestea fiind condiţii pentru o coabitare marcată de respect", a subliniat Merkel.

"Sunt convinsă că, dacă vom avea abordarea corectă, actuala sarcină majoră de integrare a atât de mulţi oameni va fi o oportunitate pentru viitor, pentru că noi avem un angajament civic măreţ şi un concept complet de măsuri politice", a insistat liderul de la Berlin.

"Orice ţară beneficiază întotdeauna de pe urma imigraţiei de succes, atât pe plan economic, cât şi la nivel social", a dat asigurări Angela Merkel.

Guvernul Angela Merkel s-a expus criticilor dure atât la nivel intern, cât şi la nivel european pentru că a avut o atitudine de încurajare a imigranţilor extracomunitari. În Germania au ajuns, în 2015, 1,1 milioane de imigranţi, în principal din Orientul Mijlociu şi din nordul Africii. Pe fondul criticilor, popularitatea Angelei Merkel a scăzut în ultimele luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO