Business Internaţional

Merrill Lynch, in cautarea unei noi locatii pentru sediu

15.11.2006, 20:50 16

Merrill Lynch, cea mai mare firma de brokeraj din lume, poarta discutii in vederea relocarii sediului central intr-unul din noile turnuri ce vor alcatui World Trade Center din Manhattan, au anuntat surse apropiate discutiilor, citate de Bloomberg.
Merrill s-a intalnit cu Larry Silverstein, developerul care controleaza drepturile de constructie pentru cea mai mare parte a site-ului, au aratat sursele citate mai sus, care au dorit sa ramana anonime pentru ca discutiile sunt doar la inceput. Compania analizeaza si alte locatii.
O posibila decizie a Merrill de a se muta in cadrul acestui complex ar putea impulsiona planurile de dezvoltare a zonei. Lucrarile de reconstructie au fost blocate timp de cinci ani in contextul in care au existat dispute cu privire la planul principal al proprietatii intre Silverstein, oficiali de stat din New York si New Jersey si grupuri reprezentand familiile victimelor atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001.
Selena Morris, purtatoare de cuvant a Merrill, a refuzat sa comenteze pe marginea discutiilor purtate de companie in acest sens. "Ca orice companie bine administrata, suntem in curs de evaluare a optiunilor pe care le avem, in contextul in care avem un contract de inchiriere ce expira in 2013", a declarat Morris.
Alte site-uri analizate de companie, spun sursele citate mai sus, includ proprietatea ocupata in prezent de Hotel Pennsylvania de pe Seventh Avenue si West 33rd Street. Jersey City, New Jersey, reprezinta o alta posibilitate, spun aceleasi surse.
Vornado Realty Trust este proprietarul hotelului. Michael Fascitelli, presedinte al Vornado, nu a facut niciun comentariu.
Jones Lang LaSalle Inc., o companie de brokeraj in domeniul imobiliar comercial, este consultantul Merrill in cautarea unei locatii pentru sediu. Peter Riguardi, presedintele newyorkez al companiei, a declarat ca nu poate comenta asupra alternativelor analizate de companie.
"Suntem siguri ca dupa ce-si va exploata toate optiunile, Merrill Lynch va ajunge la concluzia ca isi doreste sa se afle in Manhattan", a declarat Andrew Brent, purtator de cuvant al New York City Economic Development Corp. In contextul imbunatatirilor ce i se aduc, incluzand parcuri, spatii rezidentiale, spatii de birouri si un transport mai bun, aceasta zona devine mai atragatoare pentru companii, spune acesta.
Actualul sediu al Merrill se afla in cadrul World Financial Center din Battery Park City. Centrul financiar este detinut de Brookfield Properties.
"Acest proces este menit sa intareasca pozitia de negociere a companiei. Faptul ca analizeaza noi locatii si noi constructii nu inseamna neaparat ca firma se va muta", declara Michael Cohen, CEO al GVA Williams, o firma newyorkeza de brokeraj din domeniul proprietatii.
Merrill are 9.000 de angajati in New York City, spune Morris. Aproximativ 8.000 lucreaza in cadrul World Financial Center si pe 222 Broadway din Manhattan.
In septembrie, Silverstein a dezvaluit proiecte pentru constructia a trei zgarie-nori pe Church Street.
Two World Trade Center va avea o inaltime de 382 de metri, depasind Empire State Building, in prezent cea mai inalta cladire din New York.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO