Business Internaţional

Messi, primul fotbalist care apare pe coperta revistei Time

Messi, primul fotbalist care apare pe coperta revsitei Time

Foto: AFP

Autor: Claudiu Ilioiu

30.01.2012, 14:38 1444

Lionel Messi, considerat cel mai bun jucător de fotbal din lume, a apărut pe coperta prestigioasei reviste săptămânale Time.

"Regele Leo. Lionel Messi este cel mai bun jucător din lume - posibil al tuturor timpurilor", aceasta este fraza de început care apare pe coperta revistei.

Messi a reuşit să "marcheze" pe coperta celebrei reviste, fiind primul fotbalist care a obţinut "recunoaşterea carierei" din partea Time, coperta fiind destinată până în prezent politicienilor, oamenilor de ştiinţă sau scriitorilor.

Time a apărut pentru prima dată pe 3 martie 1923, cu speakerul camerei reprezentanţilor din SUA, Joseph G Cannon pe copertă. A fost primul săptămânal american iar acum este pe primul loc în lume după aproape 90 de ani de existenţă. Time vinde 25 de milioane de exemplare la apariţia fiecărui număr.

Messi a început să joace fotbal de mic, potenţialul său fiind foarte repede observat de Barcelona. Şi-a făcut debutul în La Liga în sezonul 2004-2005, fiind cel mai tânăr jucător care a marcat un gol în campionatul Spaniei.

Barcelona a câştigat titlul în sezonul de debut al lui Messi. Cel mai de succes sezon a fost 2008-2009, când Messi a marcat 38 de goluri având un rol principal în câştigarea trofeelor obţinute de catalani: Liga Campionilor, Campionatul şi Cupa Spaniei.

Messi a fost golgheterul Campionatului Mondial de tineret din 2005 marcând două goluri chiar în finală. La scurt timp după, a devenit un membru cu drepturi depline la prima reprezentativă.

În 2006 el a devenit cel mai tânăr jucător care a evoluat la Campionatul Mondial, şi a câştigat medalia de argint la Copa América în anul următor. La Olimpiada din Beijing el a câştigat primul trofeu cu naţionala mare, medalia de aur cu Echipa olimpică de fotbal a Argentinei.

În 2009, 2010 şi în 2011 a primit Balonul de Aur pentru cel mai bun fotbalist al anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO